a A A

 • Ronald Mc Donald huiskamer Arnhem
 • Campingplaatsen De Ruimte
 • Aangepast sanitair
 • Rolstoelfiets Middelpunt
 • Huisnummer 730

drempelvrijopvakantie.nl is een website met toegankelijke vakantieverblijven in Nederland 
Een website met hotels, B&B's, vakantiewoningen en campings die ook toegankelijk zijn en die voorzieningen hebben voor mensen met een lichamelijke beperking (nu al 2,5 miljoen Nederlanders). Dit is een grote doelgroep die de komende jaren, mede door de vergrijzing, sterk zal groeien. Als gastvrije ondernemer in de recreatieve sector kunt u uw hotel, B&B, vakantiewoning of groepsaccommodatie via de website drempelvrijopvakantie.nl vindbaar maken voor deze doelgroep.

Online boekingsmodule
Drempelvrijopvakantie.nl is een website met online boekingsmodule. Via een handig zoekfilter vinden potentiële gasten vakantieaccommodaties die voldoen aan hun wensen. De websitebezoeker geeft via een zoekfilter aan wat hij of zij zoekt, in welke omgeving en wat zijn of haar beperking is. Bij de gevonden resultaten vermeldt de website wat de mate van toegankelijkheid is en welke voorzieningen er zijn voor mensen met een lichamelijke beperking. Vervolgens kunnen websitebezoekers hun overnachting(en) via de website drempelvrijopvakantie.nl boeken.

De doelgroep mensen met een lichamelijke beperking
Dit zijn mensen:

 • met een (chronische) ziekte zoals astma of reuma;
 • met een bewegingsbeperking;
 • die rolstoelgebruiker zijn;
 • die slechtziend of blind zijn;
 • met een hulphond;
 • of mensen die slechthorend of doof zijn.

Voor deze mensen kan het nodig of wenselijk zijn dat een vakantiebestemming toegankelijk is en aangepaste voorzieningen heeft. Zo kunnen ook zij, samen met hun partner, gezin, familie of vrienden onbeperkt genieten van een korte of langere vakantie. Overigens gaat het bij deze doelgroep niet alleen om ouderen. Ook jonge mensen kunnen door een aangeboren afwijking, ziekte of ongeval een beperking hebben.

Wanneer is een accommodatie toegankelijk?
Een accommodatie is toegankelijk wanneer deze bereikbaar, betreedbaar en bruikbaar is voor mensen met een lichamelijke beperking. Is de accommodatie gemakkelijk te bereiken, is er een (invaliden) parkeerplaats dichtbij de ingang, komt iemand die slecht ter been is of die in een rolstoel zit gemakkelijk binnen, is er aangepast (rolstoeltoegankelijk) sanitair? Heeft u een slaapkamer en badkamer op de begane grond of is de accommodatie gelijkvloers? Dan vinden senioren en mensen die moeite hebben met traplopen 9of dat niet kunnen) dat al prettig. Drempelvrij, of een accommodatie met lage afgeronde drempels is noodzakelijk voor mensen in een rolstoel.

Wilt u ook vindbaar zijn voor deze interessante doelgroep of heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch op: 06-11 835 871 of via het contactformulier in de site, laat altijd een telefoonnummer en contactpersoon achter en wij nemen zo spoedig mogelijk (vrijblijvend) contact met u op.